Simone KleinloohOpleiding & Ervaring

Simone Kleinlooh Na de HBO Dansvakopleiding aan de Amsterdamse en Arnhemse Dansacademie (specialisatie modern jazz) heb ik als professioneel danseres gewerkt voor televisie en theaterproducties in binnen en buitenland en volgde dansstages en danslessen in, New York, Frankrijk en Nederland. Van 1985 tot 2011 heb ik mijn eigen balletschool gehad in Zaltbommel die inmiddels is overgenomen door twee oud-leerlingen. Nog eenmaal per week geef ik er met veel plezier dansles.
Simone Kleinlooh Wetende wat dans betekende voor de persoonlijke ontwikkeling van mijzelf en anderen en mijn interesse in psychologie motiveerde mij te starten met de opleiding Danstherapie aan de Masteropleiding van CODARTS in Rotterdam. Deze opleiding is in oorsprong gestoeld op het opleidingsprofiel van de American Dance Therapy Association (ADTA). Na het behalen van mijn diploma in 1994 heb ik als dans(vak)therapeute ruim 18 jaar gewerkt binnen verschillende GGZ instellingen en psychiatrische centra. Daarnaast startte ik een eigen praktijk voor danstherapie en supervisie in Zaltbommel en ontwikkelde ik workshops en trainingen voor studenten, professionals en organisaties.

Als docente ben ik verbonden aan de Masteropleiding Danstherapie van CODARTS, de Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam en aan de Hoge School Zuyd; Opleiding Creatieve Therapie Dans-Beweging. Ik ben lid van de Research Committee van Codarts en KenVak. Tevens ben ik een van de initiatiefnemers van Codarts’ Arts for Health in Rotterdam; een centraal kennis-en behandelcentrum dat zich toelegt op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen door een integrale benadering van kunst, onderwijs, onderzoek en gezondheid. Sinds 2012 ben ik als danstherapeute actief in China. Op aanvraag geef ik regelmatig, lezingen, workshops en trainingen gericht op veranderingsprocessen middels beweging en dans in binnen en buitenland. Simone Kleinlooh

Learning is finding out what you already know.
Doing is demonstrating that you know it.
Teaching is reminding others that they know it just as well as you.
Richard Bach, Illusions

Visie

Simone Kleinlooh - Dans De basis voor mijn visie m.b.t. danstherapie, vindt o.a. zijn oorsprong in mijn ervaring als danseres en dansdocente. Je prettig voelen in en met je eigen lichaam heeft de eerste prioriteit alvorens er aandacht kan zijn voor (dans)techniek en uitvoering (vorm, expressie en gedrag). Een goede docent, coach of therapeut, biedt de gelegenheid waarbinnen de ‘leerling’ of de cliënt zichzelf kan ervaren en de ervaring kan toetsen. Een honderd procent accepterende houding, gerichte sturing, een scherp observatie en analytisch vermogen naast een brede kennis van het lichaam en zijn (expressieve) mogelijkheden is nodig, om verandering en groei binnen een (dans)les of (dans)therapie te laten plaatsvinden. Op deze wijze kan nieuw gedrag ontstaan en zich verder ontwikkelen. Dan pas kan de leerling/cliënt zichzelf laten zien in de les (therapie) of op het podium (aan anderen) en in het leven zelf. In mijn werk als docent en therapeut en ook als mens probeer ik trouw te blijven aan deze visie, door mezelf op dezelfde manier te coachen waardoor een open accepterende houding en persoonlijke groei mogelijk blijft.

 

Simone Kleinlooh

Lidmaatschap

  • Federatie Vaktherapeutische Beroepen : FVB
  • Nederlandse Vereniging Danstherapie: NVDAT
  • American Dance Therapy Association: ADTA
  • Zelfstandig Gevestigd Vaktherapeuten: ZGVT
  • Landelijke Vereniging Supervisie en Coaching: LVSC

Registratie

Simone Kleinlooh
  • Master Degree in Dance Therapy (MDaT)
  • Master Thesis: 'A Meaning in Suffering' (2008): Area of interest: Male Childhood Sexual Abuse & DMT.
  • Board Certified Dance Movement Therapist (BC-DMT - 1170) bij; American Dance Therapy Association (ADTA)
  • Senior Registratie: (nr.1010002763) Geregistreerd supervisor bij; Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB)
  • Geregistreerd supervisor van de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) en is gebonden aan de gedragscode voor supervisoren van de LVSC. Registratienummer: (nr: S 12776)